Vanhat ja uudet opinnot tutkinnoksi

Annina Hautala opiskeli ViVassa lähihoitajan opinnot loppuun.

Annina Hautala, 30, tuli ViVa24h:n asiakkaaksi TE-toimiston ohjaamana kesällä 2013. Annina oli muuttanut hiljan Pietarsaaresta Seinäjoelle. Hän halusi tehdä lähihoitajan opinnot loppuun.

Henkilökohtaistamisen lähtökohta oli hyvä, koska perustutkinnon teoriaopinnot Annina oli suorittanut jo edellisessä oppilaitoksessa. Pohdintaan tuli siis se, missä Annina suorittaisi työssäoppimiset ja tutkintotilaisuudet.

-Kun tulin ViVaan ja aloitin opinnot, seurasi ensin papereiden selvittämistä. Edellisestä oppilaitoksesta piti saada opintosuoritusotteet ja katsoa, kuinka aikaisemmat opinnot suhteutuvat uusiin. Opintojeni räätälöintiprosessi käynnistyi kuitenkin hyvin. Hetken aikaa mietittiin sitä, opiskelenko vanhalla vai uudella opetussuunnitelmalla, Annina muistelee.

Lähihoitajaksi opiskeleminen aikuiskoulutuksessa oli Anninan mielestä aika haastava juttu. Tahti oli kova, uutta asiaa tuli paljon ja vauhdilla.

Annina oli työssäoppimisessa Simunanrannan vanhainkodissa ja teki siellä kuntoutuksen tukemisen opinnot. Toinen työssäoppimispaikka oli Kivipuron kotihoito, johon Annina työllistyikin heti työssäoppimisen ja valmistumisen jälkeen syksyllä 2013.

-Pidän kotihoidossa työskentelemisestä. Työ on itsenäistä, monipuolista ja vaihtelevaa. Saa olla liikkeellä koko ajan. Tämä on sellaista työtä, jota haluankin lähihoitajana tehdä.

cropped-viva24h.jpg